Blog - rady a tipy

5 nejlepších ventilátorů pro krbová kamna: Jak si vybrat ten správný?

5 nejlepších ventilátorů pro krbová kamna: Jak si vybrat ten správný?

Při výběru správného ventilátoru k vašemu krbu je důležité rozumět, jak tento drobný pomocník přispívá k efektivnímu rozložení tepla v domě. Ventilátor určený pro krbová kamna znamená méně spotřeby paliva a rovnoměrně vytápěné místnosti. Na trhu najdete rozličné modely, ale pojďme se podívat na pět top ventilátorů, které naleznete na stránkách jako Vnetilator na kamna nebo Turbo-Fan . Tyto modely byly vybrány na základě jejich výkonu, specifických vlastností turbo fan technologie, uživatelských recenzí a lehkosti montáže a údržby. V následujících řádcích vám nabízíme podrobnou analýzu každého ventilátoru, abyste mohli učinit informované rozhodnutí.


Jak ušetřit na palivu při správném větrání během zimy

Jak ušetřit na palivu při správném větrání během zimy

Během zimních měsíců může být energie potřebná k vytopení a udržení teploty v našich domácnostech poměrně nákladná. Jedním z klíčových způsobů, jak můžeme ušetřit na palivu, je správné větrání našich prostor. Je to důležité, neboť přirozené větrání může pomoci snižovat náklady na vytápění a zároveň zlepšovat kvalitu vzduchu ve vašem domě nebo bytě.

Správné větrání znamená umožnit vzduchu přetékat přes váš dům, aby se odstranily nadbytek vlhkosti, plísně, toxiny a jiné škodlivé částice. Během chladných zimních měsíců je to o to důležitější, neboť nám pomáhá udržovat optimální vlhkost a teplotu uvnitř našich domovů.


Ventilátor na krbová kamna pozitíva

Ventilátor na krbová kamna pozitíva

Ventilátor na krbová kamna přináší mnoho přínosů, které bychom rádi s vámi sdíleli v tomto přátelském tónu. Představte si, jak sedíte v obýváku a posloucháte praskání dřeva v krbu, zatímco se kolem vás šíří příjemné teplo. Krbová kamna jsou opravdu úžasným doplňkem každého domova, avšak jejich efektivita může být ještě lepší s použitím ventilátoru.

Co je to ventilátor na krbová kamna?

Ventilátor na krbová kamna je zařízení, které pomáhá rozptýlit teplo do místnosti efektivněji a rychleji. To znamená, že místnost se zahřeje mnohem rychleji a vy budete moci užívat si pohodlí tepla, aniž byste museli čekat dlouhé minuty nebo dokonce hodiny.


Špinavé sklo na krbu ? Zakouřené nebo neustále zašpiněné sklo? co s tím?

Špinavé sklo na krbu ? Zakouřené nebo neustále zašpiněné sklo? co s tím?

Určitě znáš ten pocit, když si chceš užít pohodový večer u krbu, ale najednou zjistíš, že šklo na něm je špinavé a zakouřené. No nic není ztraceno! Mám pro tebe pár tipů, jak se s tím popasovat a vrátit svému krbu jeho původní čistý a zářivý vzhled.

Jak vyčistit zakouřené sklo

Za prvé, nezapomínej na pravidelnou údržbu. Čištění skla na krbu by mělo být součástí tvé rutiny, abys předešel nahromadění špíny a sazí. Ale i když si to občas nechal ujít, stále existují způsoby, jak to napravit.


K čemu potřebuji rotační kartáč Turbo Premium na čištění komína ? Její použití a popis

K čemu potřebuji rotační kartáč Turbo Premium na čištění komína ? Její použití a popis

Proč potřebujeme komínovou kartáč?

Správné vyčištěný komín je bezpečnější a účinnější. Je to bezpečnější, protože čištění vylučuje kreosotetát, který by mohl přispět k požárům komína. Je to efektivnější, protože kreosot a další zbytky v komíně mohou rušit správný tah, který přispívá k dobré provozu.

Jak je to s komínovou kartáčem?

Hlava kartáče, štětina a tyč jsou vyrobeny z nejlepších materiálů a nejmodernějších technologií.  


Jak ušetřit palivo při topení?

Jak ušetřit palivo při topení?

Tato otázka je velmi důležitá, protože každý z nás chce nejen udržet svůj domov příjemně teplý, ale také šetřit peníze a chránit životní prostředí. V následujících odstavcích se podíváme na několik způsobů, jak můžete ušetřit palivo při topení, a to konkrétně při topení tuhým palivem.

Výběr paliva pro topení

Především je důležité zvolit správný typ paliva. Při topení tuhým palivem, jako jsou dřevo, uhlí nebo brikety, je důležité používat kvalitní a suché palivo. Mokré nebo vlhké palivo totiž hoří méně efektivně a vytváří více nečistot. Proto se ujistěte, že váš zásobník s palivem je dobře chráněn před vlhkostí a deštěm.


Ventitlátor na krbová kamna recenze

Ventitlátor na krbová kamna recenze

Neumíte se rozhodnout nebo nevěříte fungování krbového ventilátoru?

Je to možné 🙂

Otázky jak pomůže to? jak to funguje vůbec? má to smysl? Čeho tím ventilátorem dosáhnu? 

Zkusíme Vám přiblížit odpovědi na tyto otázky a laicky vysvětlit, jak je to možné.


Jak efektivně topit v krbu nebo krbu

Jak efektivně topit v krbu nebo krbu

Výběr efektivního typu krbu nebo kamen je klíčovým rozhodnutím, které ovlivní nejen vzhled vašeho interiéru, ale především účinnost vytápění a celkový komfort domova. Představte si, že se vracíte domů po dlouhém zimním dni, otevřete dveře a vstoupíte do příjemně vyhřátého prostoru, kde vás obklopí hřejivé teplo sálající z krbu. Přesně takový pocit vám může přinést správně zvolený typ topeniště.

Rádce

Nejčastější poruchy a řešení ventilátorů

Nejčastější poruchy a řešení ventilátorů

Přehledná tabulka se stavy a řešeními situace poruch ventilátorů.

Před použitím ventilátoru je nutné si projít návod k použití a hlavně si uvědomit, že pro jeho správné fungování důležitý výběr správného typu a jeho umístění na kamnech, kouřovodu nebo skle.

Všechny poruchy lze odstranit výměnou dílů, aleo komplexním servisem . Pro naše ventilátory značky TURBO Fan nebo TURBO Fan Neat máme všechny standardně skladem a umíme ventilátory servisovat.


Jak funguje ventilátor na krbová kamna

Jak funguje ventilátor na krbová kamna

Ventilátor je určen pro krbová kamna. Stačí umístit ventilátor na vrchní část pece a vlivem tepla se automaticky spustí.

Při ochlazení kamen se ventilátor automaticky vypne. Nepotřebuje žádné napájení.

Obsahuje Peltierův článek, který vyrobí energii potřebnou pro napájení ventilátoru za pomoci teplé a chladné části.

Proudění tepla v místnosti s a bez ventilátoru


Porovnání ventilátorů na krbová kamna a kouřovod

Porovnání ventilátorů na krbová kamna a kouřovod

Doporučujeme si projít nejen design ventilátoru ale také parametry jako výška nebo rychlost otáčení se.

Naše ventilátory všechny (kromě ventilátoru na kouřovod) mají čidlo proti přehřátí (na spodní straně nožičky každého ventilátoru) toto čidlo při přesáhnutí teploty např. 350°C automaticky zvedne ventilátor o pár milimetrů aby došlo ke snížení teploty ventilátoru. Po jeho ochlazení se ventilátor sám opět sníží na svůj podklad.

Naše ventilátory jsou špičkové kvality, vysoce spolehlivé. Mají robustní a stabilní konstrukci, pevně stojí na kamnech. Zabezpečují proudění teplého vzduchu od kamen, krbu nebo kamen do místnosti.

Další